Panoráma Trail 2022 útmutató
Pár mondattal szeretnénk segíteni, hogy a versenyen már tudjátok mit, merre, hol kell keresni, mire kell figyelni.
 
Érkezés:
Amint azt tudjátok, 2022-ben a szombati munkanap miatt a versenyt vasárnapra szerveztük. Mivel nem mindenki fog szombaton dolgozni, illetve hamarabb végez mint egy hagyományos pénteken, talán még kisebb is lesz a forgalom az autópályan, amin ráadásul most már Encsig lehet jönni, így jóval korábban tudtok ideérni mint az elmúlt években. A rajtszámátvétel az előző napokon, azaz pénteken és szombaton nem Füzéren, hanem a rajthelyszínen, a Boldogő vár szolgáltató épületében történik. Így akár a Boldogkő vár környékén, vagy Telkibányán, vagy Füzér környékén van szállásotok, mindenképpen útba esik a rajtszámátvétel, amivel együtt az egész hétvégére szóló várbelépő karszalagokat is megkapjátok.

Rajtszámátvétel/ Rajtcsomag:
Tehát pénteken a Boldogkő vár előtti szolgáltató épületben 16:00 - 18:00 között és szombaton 15:00- 18:00 között már átvehetők a rajtszámok és rajtcsomag minden távra, egyéni indulóknak és váltóknak egyaránt. Egy fényképes igazolványon kívül nincs szükség semmilyen visszaigazoló emailre vagy számlára. A nevezés érvényességét bármikor tudjátok itt a honlapon a rajtlistán ellenőrizni, 2-3 nappal a verseny előtt már a végleges, rajtszámokat is tartalmazó listát tesszük fel.
 
Csomagszállítás:
Az egyéni indulók kapnak még egy második (zöld) karszalagot is a rajtszámukkal ellátva. Ha szükségetek van csomagszállításra a rajttól a célig, akkor a zöld szalagot tegyétek fel a táskára és a rajt előtt adjátok le a furgonba. A táskákat a cél mögött, a frissítőpont meletti épületben tudjátok majd átvenni. Váltócsapatoknak ez a szolgáltatás nincs, hiszen úgyis saját autóval mennek és viszik a cuccokat is.

Időmérés:
A rajtszámon kívül adunk még egy időmérő chipet, amit verseny közben az egyik ujjatokra kell feltenni. A váltók csak 1 chipet kapnak, ezt továbbadják a váltópontokon. A frissítőpontokon/váltópontokon és a célban chipleolvasással történik az időmérés. Fontos, hogy rögtön a befutó után mindenképpen adjátok le a chipet, lesz ott egy segítő, aki begyűjti!
Panoráma Trail LIVE időmérés! Minden leolvasás után a részidő azonal a www.panoramafutas.hu/live oldalon lesz látható. Szerintünk a kísérőknek, illetve a váltótagoknak nagy segítség ha látják, hogy merre is járnak a futók!

Várbelépő:
A rajtcsomagban mindenki talál egy karszalagot, ami az egész hétvégén ingyenes belépést biztosít a füzéri várba. Ezt kérjük rögtön tegyétek fel, a versenyen a célba futáshoz is szükség lesz rá.

Verseny utáni étkezés:
A rajtcsomaggal együtt mindenki megkaja a megrendelt étkezési jegyeket. A helyszínen vásárolni már nem lehet.
 
Program:
2022. október 14. péntek
16:00 -18:00-ig rajtszámátvétel minden távra a Boldogkő vár versenyközpontban

2022. október 15. szombat
15:00 -18:00-ig rajtszámátvétel minden távra a Boldogkő vár versenyközpontban
 
2022. október 16. vasárnap
7:30 - 8.45-ig rajtszámátvétel minden távra a Boldogkő várban
8:00 - 8:50-ig egyéni futóknak csomagleadás, amit a célhoz - Füzér alsó várba - szállítunk
8:30   45 km váltó rajt Boldogkő vára
9:00   45 km egyéni rajt Boldogkő vára
12:30  az első futók célba érése Füzér várába
14:30-tól meleg étel a füzéri versenyközpontban
17:00-ig utolsó befutó, ekkor a szintidő lejár
18:00-tól Eredményhirdetés
18:30 Buszjárat vissza Boldogkőváraljára
3. Panoráma Trail - _rajtszamkiadas_sm.jpg
Boldogko terkep.png
Boldogkő vár parkolás:
Ha vasárnap reggel érkeztek a Boldogkő várhoz, akkor ne az aszfaltozott parkolóban parkoljatok, hanem az út melletti parkolóban állhattok meg, illetve a 100 m-rel arrébb lévő füves részen. Kora reggeltől lesz ott irányító személyzet, aki segíteni fog nektek a parkolásban!

Rajtok:
Aki csak vasárnap reggel veszi fel a rajtszámot, az a felső épületben, pár méterre a célkapu előtt teheti meg.
A Boldogkő vár amúgy reggel 7:30-tól nyitva tart, rajtszámmal be tudtok menni kicsit szétnézni. A WC-ket, egyben öltözőket szintén az alsó épületben tudjátok használni.

A rajtvonal közvetlen a vár előtti téren lesz.
8:30-kor indulnak a váltók, majd 9:00-kor az egyéni indulók!

 
Útvonal:
A teljes pályát végig kiszalagozzuk, nem lehet eltévedni, de azért indulás előtt mindenképpen tanulmányozzátok át a térképet, illetve a Track-et töltsétek le. Explore Panoráma Trail 2022 | AllTrails (Panoráma Trail Zemplén)
Boldogkővárból indulva az első kilométereket egy széles, murvás, jól futható úton teszitek meg (ezt most újították fel),
utána több patak átkeléssel, vadregényes erdőn keresztül értek az első frissítőhöz Mogyoróskán. Innen combos emelkedő vezet fel a Regéci várhoz. (A vár pénztári épületében WC-t találtok, ha esetleg szükség lenne rá)
Az alabbi képen látható "3"-as ponttól nagyon meredek fölfel futás következik a "4"-es pontig, ahol JOBBRA kell futni a várhoz.
Miután egy kört futottátok a várban és vissza jöttök a "4"es ponthoz, egyenesen kell tovább futni, megkerülni a várdombot. A várban lesz egy időmérőpont!
Regéci vár.jpg
Regéc 1. váltás:
Az első váltópont Regéc településen van a frissítőállomás mellett, autóval Boldogkővártól kényelmesen 30 perc alatt oda lehet érni, de parkolásra, készülődéshez is számoljatok időt.

Regécen a váltótagoknak nincs külön parkoló, az útszélen állhattok meg, úgy, hogy ne akadályozzatok senkit.
Ha az első csapattag nem csúcsdöntésre siet, akkor a látogatóközpontban (150m-re vissza a váltóponttól) van büfé, WC, és kávét is főznek :)

Szintidő: 2:45 (a frissítő
pont 11:45-kor bezár)

A váltópontot a frissítőpont után egy Panorámafutás zászló jelzi!.

Váltás után viszont ne túl sok időt töltsetek ott, mivel Telkibánya csak 13 km futva, kocsival viszont 40 percre kell számítani (tehát ne ezen a szakaszon készítsétek a legtöbb emlékfotót).  

A Fony-Vilmány szakaszt tavaly óta szerencsére újra aszfaltozták :)
Regéci terkép.png
Telkibánya 2. váltás:
Telkibánya központjában ismét van egy frissítőpont, egyben a második váltópont is. Mindenki fusson a Panorámafutás zászlóhoz, ott történik az időmérés és a váltás. 
A polgármesteri hivatal udvarában lesz WC, a közelben van 2-3 kisbolt is. A parkolással itt is legyetek körültekintők!


Szintidő: 5:00 óra (A frissítő és mérőpont 14:00 órakor bezár)

 
Telkibanya terkep.png
Hollóháza. 
Itt található a futóknak az utolsó frissítőállomás, és van egy pár száz méteres szakasz, amikor egy főúton kell futni. Figyeljetek a forgalomra annak ellenére, hogy nem nagyon szoktak arra járni, most a kísérők biztos megnövelik a forgalmat.
Szintidő: 7:00 óra (A frissítő és mérőpont 16:00 bezár)
Hollóház terkép.png
Cél a Füzéri várban!
A váltótagokat és az egyéni futók kísérőit kérjük, hogy a településen parkoljanak. A várakat általában olyan magas hegyekre építették, hogy nehezen lehessen megközelíteni, bár ettől lesz a jó kilátás. Füzéren a település és a vár között kb. 1 km a távolság. Félúton van egy parkoló, de nem túl nagy, ott rendezők lesznek, illetve a nem futóversenyhez érkező látogatók. 
 
Befutó.
Miután befuttok a várkapuba, először mérjük az időt, leadjátok a chipet és még pár métert sétáltok tovább  a frissítő sátorig. Idén a befutóérmet és pólót már ott adjuk át. Egy kis pihenés után javasoljuk, hogy másszatok még fel a lépcsőn a felső várba, hiszen a panorámát nem szabad kihagyni, emlék képeket érdemes ott is készíteni, a látvány páratlan.


Váltótagok! Mindenképpen várjátok a befutó embereteket az alsó vár kapuja előtt, és együtt tegyétek meg az utolsó métereket. Fontos, hogy nálatok legyen még a rajtszámotok és a karszalag, mert csak ezzel tudtok befutni a várba! Javasoljuk, hogy  vigyetek a harmadik futónak valami meleg ruhát fel a várhoz.
A kísérők csak lent a településen, a várgondnokságban tudnak kedvezményes belépőt váltani.
Az egyéni indulók a rajtnál leadott csomagokat az alsó várban tudják felvenni, ahol a cél frissítőállomás is lesz.
Befutó, fotó, panoráma és első frissítés után, lent a látogatóközpontban tudtok zuhanyozni, majd a Művházban 14:30-tól meleg étellel várunk Titeket.

 
Füzér központ.png
Frissítőállomások
A pálya adottsága azaz megközelíthetősége miatt összesen 4 helyen tudunk frissítőállomást üzemelni. Ezért kérjük minden futótól, hogy vigyen magával legalább egy fél litert folyadékot (esetleg gélt, szeletet, kaját is). Kulacsokat, camelbaget, stb. a frissítőpontokon újra tudjátok tölteni.
Lesz ott víz, iso, cola és banán, alma, keksz, ropi, mazsola, Milka, szőlőcukor.
Szeretnénk, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, ezért akinek van, használjon saját poharat. A vizet ballonból adjuk, de lesznek idén még komposztálható poharak is, de ha úgy látjuk, hogy mindenki meg tudja oldani saját pohárral, jövőre örömmel meg is szüntetjük a poharakat.

Kérjük ne dobjatok el semmilyen csomagoló anyagot az erdőben, vigyetek magatokkal mindent a  következő frissítőpontig.

 

onkentes1.jpg
Ha marad még kérdésetek, bátran tegyétek fel emailben vagy telefonon.
Jó felkészülést az utolsó napokra! Pihenjetek, töltsétek fel a raktáraitokat.