top of page

UTMUTATÓ

Panoráma Trail 2022


2022.10.16.

PROGRAM

 
PÉNTEK    2022.10.14.

Boldogkő vár:
Rajtszámátvétel   16:00 - 18:00


SZOMBAT  2022.10.15.
                   
Boldogkő vár:
Rajtszámátvétel   15:00 - 18:00

VASÁRNAP 2022.10.16.

Boldogkő vár:
Rajtszámátvétel   7:30 - 8:45
Csomagleadás    8:00 - 9:00 

Rajt - váltók            8:30
Rajt - egyéni           9:00

Füzér vár: 
első célbaérkező  12:00
utolsó célbaérkező, szintidő  17:00
         
Füzér versenyközpont:  
Melegétel     13:00 - 18:00
Eredményhirdetés  18:00- 18:30
Buszjárat  a Boldogkő várhoz   18:30
 
3. Panoráma Trail - _rajtszamkiadas_sm.jpg

Érkezés:
Amint azt tudjátok, 2022-ben a szombati munkanap miatt a versenyt vasárnapra szerveztük. Mivel nem mindenki fog szombaton dolgozni, illetve hamarabb végez mint egy hagyományos pénteken, talán még kisebb is lesz a forgalom az autópályán, amin ráadásul most már Encsig lehet jönni, várhatóan jóval korábban tudtok ideérni mint az elmúlt években. A rajtszámátvétel az előző napokon, azaz pénteken és szombaton nem Füzéren, hanem a rajthelyszínen, a Boldogő vár szolgáltató épületében történik. Így akár a Boldogkő vár környékén, vagy Telkibányán, vagy Füzér környékén van szállásotok, mindenképpen útba esik a rajtszámátvétel, amivel együtt az egész hétvégére szóló várbelépő karszalagokat is megkapjátok.

Rajtszámátvétel/ Rajtcsomag:
Tehát pénteken a Boldogkő vár előtti szolgáltató épületben 16:00 - 18:00 között és szombaton 15:00- 18:00 között már átvehetők a rajtszámok és rajtcsomag minden távra, egyéni indulóknak és váltóknak egyaránt. Egy fényképes igazolványon kívül nincs szükség semmilyen visszaigazoló emailre vagy számlára. A nevezés érvényességét bármikor tudjátok itt a honlapon a rajtlistán ellenőrizni, 2-3 nappal a verseny előtt már a végleges, rajtszámokat is tartalmazó listát tesszük fel.
 
Csomagszállítás:
Az egyéni indulók kapnak még egy második (zöld) karszalagot is a rajtszámukkal ellátva. Ha szükségetek van csomagszállításra a rajttól a célig, akkor a zöld szalagot tegyétek fel a táskára és a rajt előtt adjátok le a furgonba. A táskákat majd a cél mögött, a frissítőpont meletti épületben tudjátok átvenni. Váltócsapatoknak ez a szolgáltatás nincs, hiszen úgyis saját autóval mennek és viszik a cuccokat is.

 

Időmérés:

A rajtszámon kívül adunk még egy időmérő chipet, amit verseny közben a csuklóra kell feltenni. A váltók csak 1 chipet kapnak, ezt továbbadják a váltópontokon. A frissítőpontokon / váltópontokon és a célban chipleolvasással történik az időmérés. Fontos, hogy rögtön a befutó után mindenképpen adjátok le a chipet!

Panoráma Trail LIVE időmérés! Minden leolvasás után a részidő azonnal a www.panoramafutas.hu/live oldalon lesz látható. Szerintünk a kísérőknek, illetve a váltótagoknak is nagy segítség ha látják, hogy merre is járnak a futók!

 

Várbelépők:

A rajtcsomagban mindenki talál 3 db karszalagot, amik biztosítják az ingyenes belépést a 3 várba. Ezeket kérjük, hogy rögtön tegyétek fel, a versenyen a vár átfutáshoz és a célba befutáshoz is szükség lesz rá.
 

Verseny utáni étkezés:

A rajtcsomaggal együtt mindenki megkapja a megrendelt étkezési jegyeket. Aki a nevezésnél még nem kérte a melegételt, az még most utólag is megteheti, de csak október 7-ig! Ehhez emailben kell nekünk jelezni a futó vagy csapat nevét illetve, hogy hány adag bablevesre vagy/és gulyáslevesre van még szükség. A díjat (2000,- /adag) a Proathlon Bt bankszámlunkra MKB Bank: 10300002-13276169-00014909
kell átutalni, aminek legkésőbb október 7-én kell beérkeznie a számlára, hogy az ételrendelést véglegesíteni tudjuk.

A a verseny előtti utolsó héten már nem tudunk módosítani és a helyszínen sem lehet ételjegyeket  vásárolni.

Boldogkő vár parkolás:

Ha vasárnap reggel érkeztek a Boldogkő várhoz, akkor ne az aszfaltozott parkolóban parkoljatok, hanem az út melletti parkolóban állhattok meg, illetve a 100 m-rel arrébb lévő füves részen. Kora reggeltől lesz ott irányító személyzet, aki segíteni fog nektek a parkolásban!
 

Rajtok:

A Boldogkő vár  reggel 7:30-tól nyitva tart, rajtszámmal, karszalaggal be tudtok menni kicsit szétnézni.

A rajtvonal közvetlen a vár előtti téren lesz.

Boldogko parkolas.jpg

Füzéri vár:

Az alsó várkapu a célkapunk :) Itt történik az időmérés és itt megkapjátok a befutóérmet. A váltó futók az utolsó métereken várják be egymást, hogy együtt futhassanak be a célba, így lesz teljes a győzelem ;)

A célba érkezés után kérjük, hogy ne felejtsétek el az időmérő chipet leadni. Utána még 20-30 métert menjetek tovább a célfrissitő sátorhoz. Ott, a pénztárépület hátsó ajtajában át tudjátok venni a Finisher pólókat és ott megtaláljatok a rajtnál leadott csomagokat is (egyéni indulok). Frissítés és kis pihenés után javasoljuk, hogy másszatok még fel a lépcsőn a felső várba is, nézzetek le a felejthetetlen panorámára, készítsetek pár emlék fotót. 

Füzér központ.png

Füzér versenyközpont:

Célbaérkezés, frissítés, rövid pihenés, és a felső várban körbenézés után még le kell sétálnotok a versenyközponba (Művház, sátor, látogatóközpont) Itt a látogatóközpontban van zuhanyzási lehetőség. Aki melegételt rendelt, annak a sátorban szolgálják fel, az eredményhirdetést pedig a Művházban tartjuk. Gyertek mindannyian, ünnepeljük együtt a leggyorsabbakat és minden célbaérő győzelmét!

Judit szalag klein.jpg
Útvonal:
A teljes pályát végig kiszalagozzuk a verseny előtti napon, és lesz tesztfutó is a pályán, így elvileg nem lehet eltévedni, De terepen, erdőben leszünk, ezért kérünk , hogy Ti is egy kicsit készüljetek fel, nézzétek meg térképen az útvonalat, ha van rá mód töltsétek le az útvonalat az órára vagy telefonra. Egy egyszerű applikációval pl. gpx viewer bármikor meg tudjátok nézni, hogy éppen merre vagytok és merre kell menni.

A rajtszámon lesz a szintrajz, a túrista útvonal jele (piros, kék, zöld) és a település nevek amin áthaladtok, vészhelyzetre pedig a rendező telefonszáma.


Indulás előtt mindenképpen tanulmányozzátok át a térképet, illetve a Track-et töltsétek le. Explore Panoráma Trail 2022 | AllTrails (Panoráma Trail Zemplén)
PT 2022 rajtszam.jpg
onkentes1.jpg

Szintidők:

Az egész távra, azaz a 45 km-re a szintidő 8:00:00 óra, tehát a váltótagoknak 16:30-ig, az egyéni futóknak délután 17:00-ig kell célba érniük.

Ehhez a frissítőpontoknál meghatároztunk részidőket, amiket be kell tartani. Szintidő lejárta után a frissítőpont bezár, már nem lehet folytatni a versenyt!
 

 

A 9:00 órás rajttól számolva:

Mogyoróska 10 km: 1:40:00 (10:40 óra)

Regéc 16 km: 2:45:00 (11:45 óra)

Telkibánya 29 km: 5:00:00 (15:00 óra)

Hollóháza 39 km: 7:00:00 (16:00 óra)
 

Senki ne aggódjon, a eddigi versenyeken még mindenkinek sikerült teljesítenie a szintidőket, most is így lesz :)

 

Frissítőpontok:

A pálya adottsága, azaz megközelíthetősége miatt összesen 4 helyen tudunk frissítőállomást üzemelni. Ezért kérjük minden futótól, hogy vigyen magával legalább egy fél liter folyadékot (esetleg gélt, szeletet, kaját is).

Kulacsokat, camelbaget, stb. a frissítőpontokon újra tudjátok tölteni.
 

Lesz ott víz, iso, banán, alma, keksz, ropi, mazsola, Milka, szőlőcukor, az utolsó frissitőponton Hollóházán Cola is.

 

A frissítőpontokon lesz elég kaja, de kérjük, hogy a kisérők, nem futó váltótagok ne használják a frissítőpontokat svédasztalos ebédre :) Hosszú nap lesz mindenki számára, vasárnap lesz a verseny, a közértek jó eséllyel zárva lesznek, tehát a kisérők gondoskodjanak előre a napi ételről/ebédről.
 

Szeretnénk, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, ezért akinek van, használjon saját poharat. A vizet ballonból adjuk, de mindenestere lesznek papír poharak is az asztalon.

 

Kérjük, hogy ne dobjatok el semmilyen csomagolóanyagot az erdőben, vigyetek magatokkal mindent a következő frissítőpontig.

Boldogko terkep.png
Útvonalleírás:
A Boldogkő várból indulva az első kilométereket egy széles, murvás, jól futható úton teszitek meg (ezt nemrég újították fel),
utána több patak átkeléssel, vadregényes erdőn keresztül értek az első frissítőhöz Mogyoróskán. Innen combos emelkedő vezet fel a Regéci várhoz. (A vár pénztári épületében WC-t találtok, ha esetleg szükség lenne rá)
Az alábbi képen látható "3"-as ponttól nagyon meredek fölfelé futás következik a "4"-es pontig - kb. 100 m -, ahol JOBBRA kell futni a várhoz.
Miután egy kört futottatok a várban és vissza jöttök a "4"es ponthoz, EGYENESEN kell tovább futni, megkerülni a várdombot. 
Regéci vár.jpg
Regéc 1. váltás:
Az első váltópont Regéc településen van a frissítőállomás mellett, autóval a Boldogkő vártól kényelmesen 30 perc alatt oda lehet érni, de parkolásra, készülődéshez is számoljatok időt.

Regécen a váltótagoknak nincs külön parkoló, az útszélen állhattok meg, úgy, hogy ne akadályozzatok senkit.

Ha az első csapattag nem csúcsdöntésre siet, akkor a látogatóközpontban (150m-re vissza a váltóponttól) van büfé, WC, és kávét is főznek :)

Szintidő: 2:45 (a frissítőpont 11:45-kor bezár)

A váltópontot a frissítőpont után egy Panorámafutás zászló jelzi!.


Váltás után viszont ne túl sok időt töltsetek ott, mivel Telkibánya csak 13 km futva, kocsival viszont 40 percre kell számítani.  

 
Regéci terkép.png

Telkibánya 2. váltás:

Telkibánya központjában ismét van egy frissítőpont, egyben a második váltópont is. Mindenki fusson a Panorámafutás zászlóhoz, ott történik az időmérés és a váltás.

A frissítőponttal szemben található WC a futók, váltótagok számára. A parkolással itt is legyetek körültekintők!
 

A váltópontot a frissítőpont előtt egy Panorámafutás zászló jelzi!.

 

Szintidő: 5:00 óra (A frissítő és mérőpont 14:00 órakor bezár)

Telkibanya terkep.png
Hollóháza. 
Itt található a futóknak az utolsó frissítőállomás, és van egy pár száz méteres szakasz, amikor egy főúton kell futni. Figyeljetek a forgalomra annak ellenére, hogy nem nagyon szoktak arra járni, most a kísérők biztos megnövelik a forgalmat.

Szintidő: 7:00 óra (A frissítő és mérőpont 16:00 bezár)
Hollóház terkép.png
Cél a Füzéri várban!
A váltótagokat és az egyéni futók kísérőit kérjük, hogy a településen parkoljanak. A várakat általában olyan magas hegyekre építették, hogy nehezen lehessen megközelíteni, bár ettől lesz a jó kilátás. Füzéren a település és a vár között kb. 1 km a távolság. Félúton van egy parkoló, de nem túl nagy, fizetős és a nem futóversenyhez érkező látogatók is oda mennek. Lent a településen kérjük csak olyan helyre álljátok, ahol nem akadályoztok senkit - a versenyközpont és Művház-látogatóközpont közötti helyek a rendezőknek vannak fentartva.
 
Befutó.
Miután befuttok a várkapuba, először mérjük az időt, leadjátok a chipet és még pár métert sétáltok tovább  a frissítő sátorig. Idén a befutóérmet és pólót már ott adjuk át. Egy kis pihenés után javasoljuk, hogy másszatok még fel a lépcsőn a felső várba, hiszen a panorámát nem szabad kihagyni, emlék képeket érdemes ott is készíteni, a látvány páratlan.


Váltótagok! Mindenképpen várjátok a befutó embereteket az alsó vár kapuja előtt, és együtt tegyétek meg az utolsó métereket. Fontos, hogy nálatok legyenek még a rajtszámotok és a karszalag, mert csak ezzel tudtok befutni a várba! Javasoljuk, hogy  vigyetek a harmadik futónak valami meleg ruhát fel a várhoz.
A kísérők csak lent a településen, a várgondnokságban tudnak kedvezményes belépőt váltani.
Az egyéni indulók a rajtnál leadott csomagokat az alsó várban tudják felvenni, ahol a cél frissítőállomás is lesz.

 
PT 2022fuzercelterulet.jpg
Befutó, fotó, panoráma és első frissítés után, lent a látogatóközpontban tudtok zuhanyozni, majd a sátorban 13:00-tól meleg étellel várunk Titeket, 18:00-tól pedig eredményhírdetés a Művházban!

 
PT 2022fuzerkozpont.jpg
Ha marad még kérdésetek, bátran tegyétek fel emailben vagy telefonon.

Jó felkészülést az utolsó napokra, és sok sikert a versenyre! HAJRÁ!


 
bottom of page