top of page
Panoráma Trail 2022 útmutató
Pár mondattal szeretnénk segíteni, hogy a versenyen már tudjátok mit, merre, hol kell keresni, mire kell figyelni.
 
Érkezés:
Aki már pénteken megérkezik Zemplénbe, mert foglalt ott szállást, annak nem árt már a szombat reggelire is előre gondolni. Ha a szállás nem tartalmaz reggelit (reggel 6 előtt :) ) akkor bizony vinni kell, mivel Füzéren nincs pékség és a közért sem nyit olyan korán :) Útközben Encsen, Göncön, Sátoraljaújhelyen, esetleg még Pálházán van lehetőség bevásárolni, de az a biztos, ha egy általatok ismert helyen előre beszereztek mindent a másnapi reggelihez.
Mi pénteken 17:00-tól várunk Titeket a Művházban, ott egészen este 20:00-ig tudjátok felvenni a rajtszámokat.
Étterem Füzéren és a szomszéd településeken is csak 1-1 található, ezért mi is készülünk egy finom krumplis térsztával 18:00 órától, amire már a regisztrációnál lehetett jelentkezni. 

Rajtszámátvétel/ Rajtcsomag:
Pénteken a füzéri Művházban 17:00 - 20:00 között már átvehetők a rajtszámok és rajtcsomag minden távra, egyéni indulóknak és váltóknak egyaránt. Egy fényképes igazolványon kívül nincs szükség semmilyen visszaigazoló emailre vagy számlára. A nevezés érvényességét bármikor tudjátok itt a honlapon a rajtlistán ellenőrizni, 2-3 nappal a verseny előtt a végleges, rajtszámokat is tartalmazó listát teszünk fel. Aki csak szombaton érkezik, reggel 7:30 - 8:45 között a Boldogkő várban a rajt helyszínén tudja felvenni a rajtszámot (45 km egyéni, 45 km váltó). A 15 km-en indulóknak még a telkibányai rajt helyszínén is van lehetősége a rajtszámátvételre 11:00-11:45 között. 
 
Csomagszállítás:
Az egyéni indulók kapnak még egy második (zöld) karszalagot is a rajtszámukkal ellátva. Ha szükségetek van csomagszállításra a rajttól a célig, akkor a zöld szalagot tegyétek fel a táskára mielőtt leadjátok a furgonba. A táskákat a cél mögött, a frissítőpont meletti épületben tudjátok majd átvenni.   Váltócsapatoknak ezt a szolgáltatás nincs, hiszen úgyis saját autóval mennek és viszik a cuccokat is.

Időmérés:
A rajtszámon kívül adunk még egy időmérő chipet, amit verseny közben az egyik ujjatokra kell feltenni. A váltók csak 1 chipet kapnak, ezt továbbadják a váltópontokon. A frissítőpontokon/váltópontokon és a célban chipleolvasással történik az időmérés. Fontos, hogy rögtön a befutó után mindenképpen adjátok le a chipet, lesz ott egy segítő, aki begyűjti!
Panoráma Trail LIVE időmérés! Minden leolvasás után a részidő azonal a www.panoramafutas.hu/live oldalon lesz látható. Szerintünk a kísérőknek, illetve a váltótagoknak nagy segítség ha látják, hogy merre is járnak a futók!

Várbelépő:
A rajtcsomagban mindenki talál egy karszalagot, ami az egész hétvégén ingyenes belépést biztosít a füzéri várba. Ezt kérjük rögtön tegyétek fel, a versenyen a célba futáshoz is szükség lesz rá.


Verseny utáni étkezés:
A rajtcsomaggal együtt mindenki megkaja a megrendelt étkezési jegyeket. A helyszínen vásárolni már nem lehet.
 

 
Boldogkő vár parkolás:
Ha reggel érkeztek a Boldogkő várhoz, akkor ne az aszfaltozott parkolóban parkoljatok, hanem az út melletti parkolóban állhattok meg, illetve a 100 m-rel arrébb lévő füves részen. Kora reggeltől lesz ott irányító személyzet, aki segíteni fog nektek a parkolásban!

Rajtok:
Aki csak szombat reggel veszi fel a rajtszámot, ezt az alsó épületi  pénztárnál teheti meg.
A Boldogkő vár amúgy reggel 7:30-tól nyitva tart, rajtszámmal be tudtok menni kicsit szétnézni. WC-ket, egyben öltözőt szintén az alsó épületben tudjátok használni.

A rajtvonal közvetlen a vár előtti téren lesz.
8:30-kor indulnak a váltók, majd 9:00-kor az egyéni indulók!

 
Boldogko terkep.png
Útvonal:
A teljes pályát végig kiszalagozzuk, nem lehet eltévedni, de azért érdemes indulás előtt térképen is áttanulmányozni.
Explore Panoráma Trail 2019 | AllTrails (Panoráma Trail Zemplén)
Boldogkő várból indulva az első kilométereket egy széles, murvás, jól futható úton teszitek meg (ezt most újították fel),
utána több patak átkeléssel, vadregényes erdőn keresztül értek az első frissítőhöz Mogyoróskán. Innen combos emelkedő vezet fel a Regéci várhoz.
(A vár pénztári épületében WC-t találtok, ha nagyon szükség lenne rá)
Regéci vár.jpg
Regéc 1. váltás:
Az első váltópont Regéc településen van a frissítőállomás mellett, autóval Boldogkővártól kényelmesen 30 perc alatt oda lehet érni, de parkolásra, készülődéshez is számoljatok időt.

Regécen a váltótagoknak nincs külön parkoló, az útszélen állhattok meg, úgy, hogy ne akadályozzatok senkit.
Ha az első csapat tag nem csúcsdöntésre siet, akkor a látogatóközpontban (150m-re vissza a váltóponttól) van büfé, WC, és kávét is főznek :)

A váltópontot a frissítőpont után egy Panorámafutás zászló jelzi!.

Szintidő: 2:30 óra (Frissítő és mérőpont bezár)

Váltás után viszont ne túl sok időt töltsetek ott, mivel Telkibánya csak 13 km futva, kocsival viszont 40 percre kell számítani (tehát ne ezen a szakaszon készítsétek a legtöbb emlékfotót).  

A Fony-Vilmány szakaszt  tavaly óta szerencsére újra aszfaltoztát :)
Regéci terkép.png
Telkibánya 2. váltás:
Telkibánya központjában ismét van egy frissítőpont, egyben a második váltópont is. Mindenki fusson a Panorámafutás zászlóhoz, ott történik az időmérés és a váltás. 
A polgármesteri hivatal udvarában lesz WC, a közelben van 2-3 kisbolt is. A parkolással itt is legyetek körültekintők!


Szintidő: 5:00 óra (Frissítő és mérőpont bezár)

 
Telkibanya terkep.png
Hollóháza. 
Itt található a futóknak az utolsó frissítőállomás, és van egy pár száz méteres szakasz, amikor egy főúton kell futni. Figyeljetek a forgalomra annak ellenére, hogy nem nagyon szoktak arra járni, most a kísérők biztos megnövelik a forgalmat.
Szintidő: 7:00 óra (Frissítő és mérőpont bezár)
Hollóház terkép.png
Cél a Füzéri várban!
A váltótagokat és az egyéni futók kisérőit kérjük, hogy a településen parkoljanak. A várakat általában olyan magas hegyekre építették, hogy nehezen lehessen megközelíteni, bár ettől lesz a jó kilátás. Füzéren a település és a vár között kb. 1 km a távolság. Félúton van egy parkoló, de nem túl nagy, ott rendezők lesznek, illetve a nem futóversenyhez érkező látogatók. 
 
Befutó.
Miután befuttok a várkapuba, először mérjük az időt, leadjátok a chipet és még pár métert sétáltok tovább  a frissítő sátorig. Idén a befutóérmet és pólót már ott adjuk át. Egy kis pihenés után javasoljuk, hogy másszatok még fel a lépcsőn a felső várba, hiszen a panorámát nem szabad kihagyni, emlék képeket érdemes ott is készíteni, a látvány páratlan.


Váltótagok! Mindenképpen várjátok a befutó embereteket az alsó vár kapuja előtt, és együtt tegyétek meg az utolsó métereket. Fontos, hogy nálatok legyen még a rajtszámotok és a karszalag, mert csak ezzel tudtok befutni a várba! Javasoljuk, hogy  vigyetek a harmadik futónak valami meleg ruhát fel a várhoz.
A kísérők csak lent a településen, a várgondnokságban tudnak kedvezményes belépőt váltani.
Az egyéni indulók a rajtnál leadott csomagokat az alsó várban tudják felvenni, ahol a cél frissítőállomás is lesz.
Befutó, fotó, panoráma és első frissítés után, lent a látogatóközpontban tudtok zuhanyozni, majd a Művházban 14:30 órától meleg étellel várunk Titeket.

 
Füzér központ.png
Frissítőállomások
A pálya adottsága azaz megközelíthetősége miatt összesen 4 helyen tudunk frissítőállomást üzemelni. Ezért kérjük minden futótól, hogy vigyen magával legalább egy fél litert folyadékot (esetleg gélt, szeletet, kaját is). Kulacsokat, camelbaget, stb. a frissítőpontokon újra tudjátok tölteni.
Lesz ott víz, iso, cola és banán, alma, keksz, ropi, mazsola, Milka, szőlőcukor.
Szeretnénk, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, ezért akinek van, használjon saját poharat. A vizet ballonból adjuk, de lesznek idén még komposztáló poharak is, de ha úgy látjuk, hogy mindenki meg tudja oldani saját pohárral, jövőre örömmel meg is szüntetjük a poharakat.

Kérjük ne dobjatok el semmilyen csomagoló anyagot az erdőben, vigyetek magatokkal mindent a  következő frissítőpontig.

 

Ha marad még kérdésetek, bátran tegyétek fel emailben vagy telefonon.
Jó felkészülést az utolsó napokra! Pihenjetek, töltsétek fel a raktáraitokat.
bottom of page