Summer Run cover.jpg

Felmérő futam 04.11. - 04.30.  /  Föld Napja Futam 04.22-05.31.  /  Summer Run 06.01-30. / Karácsonyi meglepetés futam 11.20-12.05. / Pizza Pasta Run és a Szentendrei Virtual Run folyamatos

SUMMER RUN
 

Hamarosan nyári hőségben is futhatunk, vagyis kicsit hűvösebb napfelkeltekor, naplementében vagy akár esti időben!

2020-ban az első igazi önálló Virtuális eseményünk a LIVE futam volt, ahol nagyon népszerűvé vált a NAPOCSKÁS-ra keresztelt érmünk (...volt rajta holdocska is ;) ). Már akkor úgy gondoltuk, hogy ebből a virtuális nyári futamból akár hagyomány/sorozat is lehetne (... remember covid jeleggű ;) ) de a mostani helyzetben úgy érezzük, hogy mindenképpen szükség van rá, hogy itt a véghajrában, a nyitás előtt se veszítsük el a motivációnkat. Szóval NYÁRI FUTAM 2.0 egy újabb variáció a NAPOCSKÁS éremből :) Ragyogjon Rátok a Nap! :)

Időpont: 2021.06.01-től - 06.30.

Rajt/Cél/Útvonal: Bárhol

Távok: 
Futás: 2, 5, 10, 21 km
Túra 5, 10, 21 km
Kerékpár 20, 50, 100 km


Regisztráció: 2021.04.18.-től a létszám limit eléréséig.Hogyan működik:
1. Előre nevezés online a nevezési oldalon
2. Regisztrációs díj befizetés - hogy érvényessé váljon a regisztráció
3. Csatlakozhatsz a Panorámafutás Virtual Run Facebook zárt csoporthoz - ott megoszthatod a teljesítményedet
4. Június 1-től  teljesítsd a távot és töltsd fel az időeredményed (teljesítést igazoló fotóval együtt :) ) a honlapon link
Eredmény feltöltéssel egy időben készül a teljesítők listája időeredménnyel is (természetesen nem hirdetünk győzteseket, hiszen nem egyforma terepen futtok). Ellenőrzést követően készülnek az eredménylistából letölthető oklevelek és postázzuk Nektek az érmeket.
 

Nevezési díj ami tartalmazza: elektronikus oklevél, BEFUTÓÉREM és a postázási (ajánlott) költség.
1-200 nevező: 4.500,-Ft
201-500 nevező 5.000,-Ft
501-től  
5.500,-Ft 
opcionális + 2.000,- Ft egy szett mágneses rajtszámtartó
 

borito.jpg

Föld Napja Futam 
 

Sportolj egy tisztább bolygóért!
Támogasd velünk együtt a Tiszai PET Kupa folyómentő programját, fogadjunk örökbe néhány tiszai folyamkilométert!


Annyi mindenről szól a Panorámafutás, olyan sok szuper élményünk volt már eddig élőben is és virtuálisan, sokszor megélhettük már az igazi közösség élményét. Folyamatosan azon gondolkozunk ezekben a hónapokban, hogy ezt hogyan lehetne fenntartani, hogyan lehetne úgy futni, hogy azt érezzük, hogy összetartozunk, hogy egy csapat vagyunk. Szerintünk most az lenne a legnagyobb, ha a futáson kívül tennénk valami olyan dolgot, amivel mi is adhatunk. Adni jó, adni öröm, szerintünk ezt már sok téren megtapasztalhattuk mindannyian. Biztosan sokan tudjátok, hogy közeleg a FÖLD NAPJA :) Nem tudunk elég hálásak lenni, hogy a Panorámafutások mindig a legszebb környezetben zajlanak, a természet mindig a legfantasztikusabb arcát mutatja nekünk, úgy gondoljuk, hogy NÉLKÜLE sokkal kevesebb lenne a Panorámafutás, a futás élménye. Tehát itt az ideje, hogy mi is valamit visszaadjunk, mi is tegyünk azért, hogy így maradjon. Igen, ezt már sokszor hallhattátok és szerencsére egyre többen vannak azok, akiknek ez fontos, akik küldetésüknek érzik, hogy ne csak elvegyük a jót a FÖLDtől, hanem meg is köszönjük, megbecsüljük. Itt most egy óriási összefogásra szeretnénk TITEKET invitálni, úgy hogy az ország teljesen különböző pontjain, egyenként teljesítitek a távot.

Tehát a lényeg, hogy fussátok, túrázzátok vagy akár bringázzátok le a választott távot az egyik kedvenc helyeteken, töltsétek fel az eredményt a szokásos módon a  www.panoramafutas.hu/rajtlista oldalon, mi pedig a nevezési díj 10%-t a PET Kupának adományozzuk. Ők leginkább a vízi sportokban járatosak, hiszen rendszeresen tisztítják a Tiszát és mellékfolyóit a hulladéktól. Hihetetlen erőbedobásuknak köszönhetően idén már 22 tonna hulladékkal kevesebb található a Tiszában, aminek harmada újrahasznosítható. Kerüld te is az egyszer használatos műanyagokat, helyettük töltsd újra a saját kulacsodat!
Ebben mi is példát mutatunk: 2019-től a Panorámafutás rendezvényein kerüljük és helyettesítjük a műanyag palackokat.

 

Természetesen ehhez az élményhez, teljesítményhez is jár egy szuper érem, aminek keressetek majd egy különleges helyet, hogy mindig emlékeztessen Titeket arra, hogy szemétnek nincs helye a környezetünkben!
A járványügyi szabályokat betartva akár csapatban is nevezhettek.

Sportoljátok tisztára a környezetet!!


Időpont: 2021.04.22-től - 05.31.

Rajt/Cél/Útvonal: Bárhol

Távok: 
Futás: 3, 5, 10, 21 km
Túra 5, 10, 21 km
Kerékpár 21, 50, 100 km


Regisztráció: 2021.03.22.-től a létszám limit eléréséig.Hogyan működik:
1. Előre nevezés online a nevezési oldalon
2. Regisztrációs díj befizetés - hogy érvényessé váljon a regisztráció
3. Csatlakozhatsz a Panorámafutás facebook zárt csoporthoz - ott megoszthatod a teljesítményedet
4. Április 22-től  teljesítsd a távot és töltsd fel az időeredményed (teljesítést igazoló fotóval együtt :) ) a honlapon link
Eredmény feltöltéssel egy időben készül a teljesítők listája időeredménnyel is (természetesen nem hirdetünk győzteseket, hiszen nem egyforma terepen futtok). Ellenőrzést követően készülnek az eredménylistából letölthető oklevelek és postázzuk Nektek az érmeket.

u.i. csapatnevezés esetén az érmeket kérésre akár futás (túrázás, bringázás) előtt is elküldjük, hogy már a közös futás végén a csapatkapitány át tudja adni. Eredményfeltöltés után a csatapnévre állítunk ki egy teljesítés igazoló oklevelet.


Nevezési díj: 5.500,-Ft, illetve csapatnevezés esetén - minimum 5 főtől -  5000,-Ft/fő
tartalmazza: a Tiszai PET Kupa folyómentő programját támogató összegét, elektronikus oklevelet, BEFUTÓÉRMET, postázási (ajánlott) költséget és az Áfát.

Felmero cover.png

A NAGY TAVASZI FELMÉRŐ - VIRTUAL RUN
 

A hosszú téli alapozó időszaknak most már lassan búcsút inthetünk. Ideje kicsit felgyorsulni, készülni a versenyformára, majd felmérni hogy hogy állunk, mármint futunk. Azt javasoljuk, hogy márciusban fokozatosan, egyre több gyorsító edzést tegyünk az edzésprogramunkba. Szükségünk van a változásra, az új ingerekre, csak így tudunk előre lépni. Azok akik már március eléjén megkezdik a gyorsítási edzéseket, akár 2-3 hetes ciklusban is megtehetik ezt a felmérőig. Azoknak akik nem ennyire komolyan, edzésprogram nélkül készülnek, még elég idejük van arra, hogy heti 1 majd heti 2 alkalommal tegyenek egy kis tempófutást az edzésbe - ehhez pár hasznos tippet olvashattok lejjebb -, aztán április 11-én reméljük, hogy minél többen egyszerre indulunk (virtuálisan) és felmérjük, hogy mennyit tudunk 30 illetve 60 perc alatt futni.  Azok a futók akik max. 10 km távon szoktak indulni, elég lesz a 30 perces felmérő, azoknak viszont akik félmaratonra, vagy ennél hosszabb versenyekre készülnek, a 60 perces felmérőt javasoljuk. Mindenki keressen ehhez egy sík, gyors pályát az otthonához közel, lehetőleg ott fusson egyet-egyet a gyorsítási edzésekből. Aki nem gps órát vagy telefonos app-ot használ, keressen pl. egy 400 m-es atlétika pályát, ott könnyebb számloni a távolságot.
 

Időpont: 2021.04.11. 9:00  (akiknek nem jó az időpont, 04.30-ig teljesíthető)

Rajt/Cél/Útvonal: Bárhol, javasolt sík, jól futható pályán, vagy atlétika stadionban

Regisztráció: 2021.02.25.-től a létszámlimit eléréséig.

Tipp: Ha már túl vagyunk a téli alapozáson, és készülünk a versenyszezonra - márpedig mi készülünk!! -, itt az ideje kicsit gyorsítani. Sok lassú futástól, kocogástól nem leszünk gyorsabbak, bár tudjuk, hogy nem feltétlenül szükséges a sebesség ahhoz, hogy jól érezzük magunkat futás közben, mégis nagyon jó érzés minél gyorsabban szaguldozni ;) főleg, ha ez mindenki számára elérhető egy kis munkával. Erre viszont fel kell készíteni a testünket is, fokozatos, óvatos sebesség emeléssel. Az óvatosság tényleg nagyon fontos, legyünk türelmesek magunkhoz, hogy ne szenvedjünk sérüléseket, ami akár hónapokra is megfoszthat minket a futás örömétől, cserébe viszont nagyon fájdalmasak tudnak lenni. Egy felmérő támpontot, pontos adatokat ad nekünk ahhoz, hogy, mennyire terhelhetjük magunkat, hogy milyen tempóban tegyük meg a résztáv edzéseket. (Erről majd a Felmérő után beszülünk részletesebben). Most tehát szánjunk rá egy hónapot arra, hogy kizökkenjünk kicsit a téli hosszú, lasssú futásokból, vegyünk fel "játékosan" egy kis tempót, hogy kiderüljön hogyan tudunk majd készülni az idei egyéni csúcsunkra. 

1. Az elmúlt hetek edzés mennyiségét most ne növeljétek (vagy csak nagyon kis mértékben), hiszen a gyorsabb tempóval már eléggé növelitek a terhelést.
2. Minden gyorsító edzés előtt alaposan melegítsetek be egy 20 perces könnyű futással, az edzést pedig 10 perc lassú levezető kocogással és nyújtással zárjátok.
3. Azok a futók aki eddig heti 3 vagy ennél  többször futnak, heti 2 alkalommal gyorsíhatnak, a többi edzésre maradjon a könnyű futás.
Javasoljuk, hogy a gyorsító edzések közül az egyik egy könnyű iramjáték legyen, a másikon pedig ismerjétek meg a résztávozást - melós, de jó móka :) Ja és hatásos is :)
4. Az iramjáték úgy nézhet, ki hogy 2-3 km bemelegítés után 1-2-3-4 km-en keresztül - attól függően, hogy milyen hosszan futtok -váltjátok a futósebességet - érzésre, jó tempósan fussatok 50 - 100 - 200 métert, majd kényelmes tempó 50 - 100 métert, aztán ismétlés. Aki még soha nem csinált ilyet, az kezdheti az 50 - 50 méter váltásokkal 1 kilométeren keresztül, aztán majd hétről hétre lehet növelni a távot (2 - 3 max 4 km-re) a tempós szakaszokat ( 100 m gyors -100 m lassú, 100 m gyors - 50 m lassú, 200 m gyors -100 m lassú, 200 m gyors - 50 m lassú ). Az edés végén pedig jöhet a levezető kocogás.  Főleg a kezdőknek az egészet nem kell túlbonyolítani, pulzussal, gps sebességgel stb, elég érzésre játszani a tempóval pl. két villanyoszlop között, kizökkeni a téli tempóból, érezni a gyorsabb futó mozgást. 
5. A résztávozással már komolyan készülünk egy konkrét célra, azaz egy pontosan kiszámolt versenytempóra, ezért csak azoknak a futóknak javasoljuk akik legalább heti 3 - 4-szer futnak minimum 10 kilométert alkalmanként.  Nekik arra szolgál majd a felmérő, hogy pontos sebességeket tudjanak kiszámolni ;)
Résztávozásnál általábban 1 - 2 - 3 km távokat ismétlünk (6 - 4 - 3x), pontosan kiszámolt tempóban, meghatározott pihenő idővel. Első lépésnek nézhetitek az elmúlt (tavaly, tavalyelőtti) versenyeknek az átlagtempóját (pl. 7:00/km) és az első héten megpróbálhattok ebben a tempóban 2 - 3 x 1 km-t futni, 3 perc könnyű kocogó pihenővel. A következő hetekben leviszitek a tempót 6:50 - 6:40 - 6:30/km-re és ha jól megy, emelthetitek az ismétlések számát is 3 - 4 - 5 - max 6 x 1 kilométerre.
6. Azok a futók akik még soha nem foglalkoztak a sebességgel, az elején könnyen és gyorsan fognak javulást tapasztalni, viszont ezek újfajta terhelések lesznek a keringésrendszer számára valamint az izmoknak, izületeknek is. Figyeljetek a testetek visszajelzéseire, gondoskodjátok megfelelő pihenésről (főleg direkt az edzés után), és csak akkor vágjatok bele az egészbe, ha egésszégügyileg  teljesen rendben vagytok!! 
7. Az áprilisi felmérőre különösebben nem kell rápiheni (mert nem egy verseny) de azért pihenten induljatok és 2-3 nappal előtte már ne legyen gyorsító vagy nagyon hosszú edzésetek.
JÓ FELKÉSZÜLÉST!! 


Hogyan működik:
1. Előre nevezés online a nevezési oldalon
2. Regisztrációs díj befizetés - hogy érvényessé váljon a regisztráció
3. Csatlakozz a Panorámafutás facebook zárt csoporthoz - ott megoszthatod a teljesítményedet (nem kötelező, de nagyon jó lehetőség)
4. Készülj gyorsító edzésekkel, majd fusd le a felmérőt: 30 vagy 60 perc alatt annyi métert amennyit bírsz. A végén töltsd fel a megtett távolságot (a megtett métereket egy fotóval együtt :) ) a honlapon link
Eredmény feltöltéssel egy időben készül a teljesítők listája a távolság eredménnyel is. Ellenőrzést követően készülnek az oklevelek és postázzuk Nektek az érmeket.

Nevezési díj: 3.900,-Ft tartalmazza: elektronikus oklevél, BEFUTÓÉREM és a postázási (ajánlott) költség.
opcionális + 2.000,- Ft egy szett mágneses rajtszámtartó

pizza run2.jpg

Pizza & Pasta Run
 

Egy igazi különleges érem, minden futó számára aki szereti az olasz konyhát. A befutóérem 8 centi átmérőjű, digitálisan nyomtatott szatén szalaggal, nagyon apró mintás, részletgazdag, szinte meg is kóstolnánk 😀 Díszcsomagolásban küldjük (a karácsonyi futamhoz hasonlóan), azon találjátok majd  az általunk ajánlott pizza és tészta recepteket is.

Csoport nevezésre is van lehetőség: Ezen a futamon most egy "csapatkapitány" több futót is be tud nevezni egyszere, mi pedig már a futás előtt elpostázzuk neki az összes érmet, így aztán a futás után azonnal át tudja nektek adni az émet, mint a versenyeinken a célban 😀 (jaj de imádjuk és jaj de hiányzik már ez a része is a versenyeknek ❤️❤️❤️❤️)
Fontos: Mindenképpen figyeljétek az érvényben lévő létszámkorlátozásokat és csak ezeket betartva szervezzétek a közös futásokat!!!


Időpont: 2021.02.12-től 

Rajt/Cél/Útvonal: Bárhol

Táv: 5, 10, 21 km 

Regisztráció: 2021.01.17.-től a létszám limit eléréséig.

Teljesítés: 2021.02.12-től április végéig.


Hogyan működik:
1. Előre nevezés online a nevezési oldalon
2. Regisztrációs díj befizetés - hogy érvényessé váljon a regisztráció
3. Csatlakozhatsz a Panorámafutás facebook zárt csoporthoz - ott megoszthatod a teljesítményedet
4. Február 12-től  teljesítsd a távot és töltsd fel az időeredményed (teljesítést igazoló fotóval együtt :) ) a honlapon link
Eredmény feltöltéssel egy időben készül a teljesítők listája időeredménnyel is (természetesen nem hirdetünk győzteseket, hiszen nem egyforma terepen futtok). Ellenőrzést követően készülnek az eredménylistáből letölthető oklevelek és postázzuk Nektek az érmeket.
5. Ha megerkezik az érem hozzád, akkor nézd meg a csomagoláson a recepteket és ünnepeld az új érem érkezését egy finom Pizza & Pasta vacsorával
u.i. csapatnevezés esetén az érmeket már március 1. előtt (illetve azt követő nevezés esetén rögtön a befizetés után) elküldjük, hogy már a közös futás végén a csapatkapitány át tudja adni. Eredményfeltöltés után a csatapnévre állítunk ki egy teljesítés igazoló oklevelet.


Nevezési díj: 5.500,-Ft, illetve csapatnevezés esetén - minimum 5 fő -  5000,-Ft/fő
tartalmazza: elektronikus oklevél, BEFUTÓÉREM, és a postázási (ajánlott) költség

Virtual Szentendre 2.jpg

Szentendre - VIRTUAL RUN
 

Az újabb lezárás miatt úgy gondoltuk, hogy ismét elérhetővé tesszük a szentendrei érmet és csősálat azoknak aki tavaly lecsúsztak róla. Mi továbbra is nagyon bizakodunk, hogy hamarosan élőben is találkozunk, így rövidesen meg is nyitjuk a Szentendrei Panorámafutásra a nevezést, addig viszont hangolódjatok ezzel a szines, vidám éremmel és a hozzá tartozó csősállal.  


Időpont: 2021.03.05-től

Rajt/Cél/Útvonal: Bárhol

Regisztráció: 2021.03.05.-től a létszám limit eléréséig.

Táv: 2 - 5 -10 -21 km
.

Hogyan működik:
1. Előre nevezés online a nevezési oldalon
2. Regisztrációs díj befizetés - hogy érvényessé váljon a regisztráció
3. Csatlakozz a Panorámafutás facebook zárt csoporthoz - ott megoszthatod a teljesítményedet (nem kötelező, de nagyon jó lehetőség)
4. Március 5-től  teljesítsd a távot és töltsd fel az időeredményed (teljesítést igazoló fotóval együtt :) ) a honlapon link
Eredmény feltöltéssel egy időben készül a teljesítők listája időeredménnyel is (természetesen nem hirdetünk győzteseket, hiszen nem egyforma terepen futtok). Ellenőrzést követően készülnek az eredménylistáből letölthető oklevelek és postázzuk Nektek az érmeket valamint a csősálat.
Eredmény feltöltéssel egy időben készül a teljesítők listája is. 

Nevezési díj: 6.500,-Ft  
tartalmazza: elektronikus oklevél, BEFUTÓÉREM, CSŐSÁL és a postázási (ajánlott) költség

Befutóérmeink

HÍRLEVÉL

Csatlakozz te is a több mint 9000 feliratkozott futónkhoz, és értesülj elsőként a versenyeinkkel kapcsolatos újdonságokról.

A hírlevél feliratkozással az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elfogadom

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
0