A Panorámafutás számunkra nem pusztán a gyönyörű környezetben futást jelenti, hanem azt is, hogy vigyázunk erre az értékre. Első perctől fontos volt számunkra, hogy ne kihasználjuk a környezetünket, hanem tegyünk is érte, ezért évről-évre igyekeztünk egyre jobban kizöldülni. Ezért soha nem kaptatok rajtcsomagot, reklámtáskát, szóróanyagot, évek óta nem használunk műanyag poharat, a szemetet szelektíven válogatjuk, idén a biztosítótű helyett már rajszámtartó mágneseket adtunk. 
Most teszünk még egy nagy lépést, amihez Nektek, futóknak is nagy szemléletváltásra van szükségetek. Több futórendezvényszervezővel összefogva, Titeket is bevonva egy előremutatóan nagyot ugorjunk a környezetvédelem érdekében. 
Logo.jpg

Mi akkor most zöldre váltunk!

Eljött az a pillanat, amikor mi versenyszervezők, környezetünk megóvása érdekében meghatározó, markáns változtatásokat vezetünk be eseményeinken, melyben számítunk a Ti támogatásotokra is.

VERSENYEINKEN A FRISSÍTŐPONTOKON A MAI NAPTÓL NEM HASZNÁLUNK SE MŰANYAG, SE PAPÍR EGYSZERHASZNÁLATOS POHARAKAT.

Átvesszük a terepversenyeken már jól bevált szlogent és módszert: HOZD EL A SAJÁT POHARAD!

Továbbiakban a frissítést a versenyzőknél lévő poharakba, kulacsokba vagy ivótartályokba biztosítjuk! A frissítőpontokon a torlódások elkerülése érdekében - az eddigiekhez képest - hosszabb állomásokat biztosítunk és megfelelő számú ÖKO frissítőasztalt állítunk fel. Mind az izotóniás italokat, mind pedig a vizet saját magatoknak tudjátok vételezni, így ezzel KÖZÖSEN, drasztikusan tudjuk az eseményeinken keletkező SZEMETET CSÖKKENTENI! 
 

Hiszünk benne, hogy MEG KELL TENNÜNK az első lépéseket!
 

Bízunk abban is, hogy közös erővel mostantól nem csak a versenyeken, hanem a hétköznapjaink során is mindannyian egyre zöldebb életvitelt tudunk megvalósítani, mert a szlogen nem csak a "szomszédra" hanem ránk is igaz: 
 

„A FÖLDET NEM APÁINKTÓL ÖRÖKÖLTÜK, HANEM UNOKÁINKTÓL KAPTUK KÖLCSÖN!”
 

A pohármentes verseny kezdeményezéshez alapítóként az alábbi versenyek szervezők már csatlakoztak, de reméljük, hogy további szervezők is felveszik velünk a kapcsolatot és száműzik versenyeikről az egyszerhasználatos poharakat.
 

Márkus István Öcsi - Bodri Trail, Black Hole, Borvidék Félmaraton, Fut a Birtok, Korinthosz, BB24 Bonyhád-Bátaszék
 

Markus Hohnstädt - Panorámafutás, Dunakanyar Félmaraton, Panoráma Trail, Moonlight Run
 

Keczán Pál & Keczán Máté - Austrotherm Tihanyi Félmaraton, Mapei Szigligeti Félmaraton, újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton, Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton, Europe Run
 

Bedő Bea - Intersport Keszthelyi Kilométerek
 

Zelcsényi Miklós -  NN Ultrabalaton, Ultra Tisza-tó-130, Burgerking Ultrabalaton Trail, Parlament Run, dm Balaton Run, Generali Night Run Budapest, Polar Kenese Futam, Generali Run Balatonfüred,  Primavera Balatonman Kenese Triatlon Fesztivál
 

Gusztos Péter - SUHANJ! 6, Urban Trail