top of page
Boldogkővár Trail útmutató
Pár mondattal szeretnénk segíteni, hogy a versenyen már tudjátok mit, merre, hol találtok, mire kell figyelni.
 
Rajtszámátvétel/ Rajtcsomag:
Péntek du 16:00 - 18:00 között már a vár alatti szolgalati épületben átvehetők a rajtcsomagok minden távra. Egy fényképes igazolványon kívül nincs szükség semmilyen visszaigazoló emailre vagy számlára. A nevezés érvényességét bármikor tudjátok itt a honlapon a rajtlistán ellenőrizni, 2-3 nappal a verseny előtt a végleges, rajtszámokat is tartalmazó listát tesszük fel. Aki csak szombaton érkezik, az reggel 7:30 - 8:45 között tudja felvenni a rajtszámot. 

Időmérés:
Panoráma Trail LIVE időmérés! Chippes időmérés, minden mérés után a részidő azonal a www.panoramafutas.hu/live oldalon lesz látható, tehát a kísérőitek ilyen formán is nyomon tudnak követni Titeket.

Várbelépő:
A rajtcsomagban mindenki talál egy karszalagot, ami  biztosít a belépést a várba. Ezt kérjük rögtön tegyétek fel.

Csomagmegőrzés/öltözés:
Az új szolgáltatóépületben, a lovagi étterem alatt találtok kulturált WC-t és a ruhatárat. A ruhatár használathoz minden rajtcsomag tartalmaz egy karszalagot a rajtszámmal, ezt tegyétek a hátizsákra/táskára mielőtt a ruhatárban leadjátok.
Az öltözéshez felállítunk ott még két sátrat (amennyiben nincs túl nagy szél 😃). Rendes zuhanyt sajnos nem tudunk biztosítani, de ez érthető is, hiszen a lovagok nem arról voltak híresek, hogy fürdőket építettek volna ;)

Étkezés:
Aki a prémium nevezéssel előre rendelt meleg ételt, a rajtcsomaggal együtt megkapja az étkezési jegyeket, amit 11:30-tól be tud váltani.  Részlettek hamarosan.

 
Versenykozpont.png
A PÁLYA!

Természetesen mindent megteszünk, hogy senki ne tévedjen el, azaz a pályát végig kiszalagozzuk!

Érdemes viszont indulás előtt a térképen is áttanulmányozni, hogy nagyjából képben legyetek, hogy merre kell majd futni, és hogy ne keverjétek össze a 4 pályát. 

8 km link      18 km link      22 km link      30 km link 

A Boldogkő várból indulva az első 3,5 kilométert egy széles, murvás, jól futható úton teszitek meg,
utána a 18 - 22 - 30 km-en indulók enyhén balra futnak be az erdőbe, a 8 km-esek pedig jobbra fordulnak Arka felé.
3,5 km.png
4,8 km

A völgyben haladva, a patak mellett futva elérkeztek 4,8 km-ig ahol a  18 - 22 - 30 km-en indulók balra felfutnak a gerincre - itt eltérés van az őszi Trail útvonalától - , ott egy elég széles jól futható úton haladnak tovább.
4,8 km.png
8,7 km

Itt lesz egy ellenőrzőpont és frissítőállomás is és a három táv útvonala elválik egymástól!  A 18 km-en indulók jobbra visszafordulnak (le a patakparthoz).
A 22 km-esek egyenesen futnak tovább, majd jobbra, az óramutató járásával ellentétes irányban egy 4 km-es kört tesznek meg (az irány azért fontos, hogy több legyen a pánoráma a Regéci várra 😃), majd visszatérnek a frissítőállomáshoz és onnan követik ismét a 18 km-es távot.
A 30 km-esek balra futnak le Fonyig az aszfalt úton, és egy nagyobb körön kerülnek vissza Mogyorsókára - itt lesz még egy frissítőállomás - ahonnan ők is a patak mellett (illetve többször is azon keresztül) jönnek vissza a célhoz. Figyelem! 17 km-nél várhatóan a "track" mellett 20 méterrel megy az útvonal a Csonkás tanyán át - ki fogjuk szalagozni.
8,7 km.png
9,9 km
A 18 és 22 km-es távon itt jön egy kicsit nagyobb patak átkellés - az előző napok eső mennyiségétől függően. A szalagozásnál megkeressük nektek az aktuálisan legjobb helyet, emiatt a "track"-től lehet 10-50 m eltérés. A 30 km-esek már a jó oldalon jönnek és csak tovább futnak egyenesen.

A végén 4,2 km-rel a cél előtt - Arka fölött - mindenki ott jön ki az erdőből ahol befutott és most balra haladva befejezik a 8 km-es útvonalat.
Arkán lesz az utolsó frissítőállomás, majd Boldogkőváraljára érkezve jobbra haladjatok és a végén egy izgalmas emelkedő vár Rátok fel a várhoz. 

Tipp: aki már célba ért, a vár jelképévé vált hosszú, fapallós kilátópontból nézheti fentről, ahogy a többiek felmásznak ezen az emelkedőn 
😃
9,9_13,4_ 21,2 km.png
Jó futást mindekinek!
Célbaérés után át tudtok venni a Finisher pólót. A frissítés és pihenés után a verseny végén gyertek el 14:30 -ra az erdeményhírdetésre, örüljük együtt a győzteseknek és mindenki teljesítményének! Az eredményhírdetést az időjárástól függően a vár előtt (rajt-cél területen) vagy bent a lovagteremben fogjuk megtartani.


Hamarosan találkozunk!


 
bottom of page