top of page
Dunakanyar Félmaraton útmutató
Nagymaros DKF.jpg
Pár infó még a versenyről:

Rajtszámátvétel / Öltöző
A versenyközpont a Fő téren található, alig 200 m-re a Nagymaros-Visegrád vasútállomástól! Rajtszámátvétel a Művházban lesz ahol a WC-ket is igénybe tudjátok venni. Öltöző és ruhatár az általános iskola tornaterémében lesz, alig 100 m távolságban. 

 
Ruhatár:
A ruhatár ingyenes, lelkes, kedves, megbízható emberekkel, de garanciát természetesen nem tudunk vállalni a leadott cuccokért. Kérjük, hogy a gyorsabb kiszolgálás érdekében táskában, hátizsákban, stb. adjátok le a ruháitokat, ne külön 1-1 ruhadarabot.


Program:
2024. november 10. VASÁRNAP

8:00 -10:00 -ig Rajtszámátvétel Művház
8:30- 13:30-ig Ruhatár - Öltöző Tornaterem 
10:00  Rajt  21 és 12,5 km
10:10  Rajt  5 km
13:00  Eredményhirdetés


A rajtszámot elől, jól látható módon kell viselni, kutyákkal, babakocsival indulni nem lehet!
Az útvonal végig a bicikliúton, Nagymaros és Zebegény között halad, eltévedni nem lehet.
Nagymaros DKF 5 km.jpg
5 km:
Egy egyszerű, 2,5 km oda-vissza szakasz, a fordító előtt 2-300 méterrel lesz egy frissítőpont.
Nagymaros DKF 12 km.jpg
12,5 km:
Zebegény határáig, a Kerékbárig oda-vissza. Kb 2,2 km-nél és a fordítópontnál lesz egy frissítőpont.
Nagymaros DKF 21 km.jpg
21 km:
A félmaratonosok együtt futnak a 12 km-esekkel Zebényig, de a visszaúton 2 km-re a cél előtt még egyszer fordulnak 
és másodszor is elfutnak Zebegényig, majd onnan vissza egyenesen a célba.
Eredménylista
A verseny előtt 1-2 nappal felkerül a végleges, rajtszámokat is tartalmazó rajtlista a LIVE oldalra, amit a www.panoramafutas.hu/live címen, illetve a honlapunkon a menüsorból tudtok elérni. Verseny napján ott tudjátok azonnal megnézni az eredményeket. A végleges, korosztályos helyezést is tartalmazó eredményeket a verseny után a LIVE oldalon, illetve az Eredmények oldalunkon (versenyek menüpont alatt) tesszük közzé.
Utazás – érkezés – parkolás
Vonat:
Aki Pestről (Pest-Vác útvonalról) jön, annak mindenképpen ajánljuk, hogy vonattal jöjjön. A vonat a Nyugati pályaudvarról 40 perc alatt ér Nagymarosra. Nagymaros-Visegrád állomástól 200 m-t sétálva juttok el a versenyközpontig.
Autó:
Ha mindenképpen kocsival szeretnétek jönni, akkor arra figyeljetek, hogy Pestről indulva a „legrövidebb” útvonal a GPS szerint Visegrádon keresztül megy. Akik ezt az útvonalat választják, számolják bele, hogy ott van a KOMP, amivel át kell jönni a Dunán. A komp minden óra 45-kor indul Visegrádról, tehát a 7:45-össel vagy  legkésőbb a 8:45-össel kell átjönni. Ha ezt az útvonalat választjátok, érdemes a kocsit Visegrádon hagyni, van ott 2 nagyobb parkoló. Kocsi nélkül olcsóbb a komp és Nagymaroson 50 m-re a rajt-cél területtől köt ki.

 
Pest, Észak Mo: ha az M2-en jöttök akkor a Vácnál lévő körforgalomból Szob felé kell kijönni, ahonnan a 12-es főúton juttok el Nagymarosra. A versenyközpontba nem lehet parkolni. A település előtt a sportpályán ingyenes parkolási lehetőség van, onnan a Duna mellett kb. 15 perc sétával beértek a versenyközpontba. Aki időben jön, inkább ott parkoljon! Nagymaroson belül kisebb, fizetős parkolók találhatók a vasútállomás mellett. Azon kívül a kisebb utcákon is lehet hagyni az autókat, de mivel keskenyek az utcák, sok be- és kijáróval, nagyon figyeljetek arra, hogy csak szabályosan parkoljatok, ne akadályozzátok senkinek a be és kijárást! A 12-es főúton nem szabályos parkolni!
 
Győr, Nyugat Mo: Nyugati irányból kocsival van lehetőség Szlovákián keresztül jönni, Esztergom-Párkány-Letkés-Szob-Nagymaros útvonalon. Ha ezt az utat választjátok, akkor Nagymarosra érkezve hajtsatok be jobbra valamelyik kis utcába és hagyjátok ott az autót. Onnan ki tudtok sétálni a Duna-partra és a futópályán besétálhattok a versenyközpontba. Az első, legtávolabbi utca is (Selmecbánya utca) csak 1 km-re van a rajt-cél kaputól. Az utcákban ingyenes a parkolás, de itt is figyeljetek arra, hogy a helyi lakosok is ki és be tudjanak járni.


Sok sikert és jó futást MINDENKINEK!
bottom of page