top of page
Keresés
  • Szerző képepanoramafutas

Hungaroman beszámoló

2019-ben harmadik alaklommal rajtoltak el hajnalban a versenyzők kajakkal a zebegényi Duna-partról, hogy nekivágjanak a 18 km evezésnek és 45 km futásnak. A verseny 7 szakaszból épül fel -váltakoztatva egymással a terepfutást és a kajakozást-, melyen végig csapatban (két fő) kell haladni. A nevezők felkészültségüket a hatalmas megpróbáltatásra egy szintén 45 km-es táv, a Panoráma Trail lefutásával tudják bizonyítani, a versenyen teljesítése ad kvalifikációt az induláshoz. Fontos azonban, hogy az ilyen fajta tapasztalat mellett az evezésben is jártasok legyenek a sportolók, hiszen a 18 km evezés majdhogynem fele a víz folyásával szemben történik, mégpedig a legutolsó szakaszban.


Idén három csapat érezte magát elég bátornak ahhoz, hogy kiállja a próbát és végig vigye a versenyt, mely a tapasztalataik alapján valóban embert próbáló. Szerencsére mindig tudták egymást támogatni és motiválni, mindenki célba ért. Voltak, akik eddig mind a három versenyen részt vettek már, de érkeztek olyanok is, akik először vállalkoztak a megmérettetésre. Az első helyezett csapatnak mindössze 8 óra 34 percre volt szüksége a teljesítéshez, gyönyörű tempóban haladtak végig a pályán, esélyes volt, hogy pályacsúcsot döntenek. Érkezésük után két és fél órával vidáman evezett be másodikként az a formáció, melyben az egyetlen női versenyzőnk mérettette meg magát. A harmadik páros minden erejüket megfeszítve 14 órán át küzdött, elnyerve ezzel a többiek és a szervező csapat elismerését.

A versenyzőknek a gyönyörű nyári időben remek alkalmuk nyílt felfedezni a Dunakanyar legcsodásabb látványosságait, hiszen három magaslatból is élvezhették a panorámát. Futásaik során ugyan is bejárták a Rám-szakadékot, a Dobogókőt, eljutottak a Zsitvay-kiláthoz. Útjuk során találkozhattak a Salamon toronnyal és a Nagyvillám sípályával, valamint érintették a Sóstói-rétet és a Visegrádi-kaput. A nagymarosi oldalon -a Hegyestetőn- a Remete barlangba érkezhettek meg. Ezekről a pontokról mind-mind meseszép kilátás nyílt a Dunakanyarra és környékére, mely nagyszerű ajándék lehetett a meredek utakon való futás után.


A verseny után családias hangulatú finisher party szerveződött a célterületen, mely remek alkalmat adott arra, hogy együtt ünnepelhessük meg ezt a nagyszerű napot. A csodás Duna-parti naplemente és a langyos nyári este során lehetőség nyílt az élmények elmeséléséhez és a felfrissüléshez. Jövőre ugyanitt ugyanekkor Titeket is várunk szeretettel!

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page