top of page

Panorámafutás Szentendre útmutató

Kedves Futótársak!

Hamarosan elrajtol az idei utolsó versenyünk, az egyetlen belvárosi eseményünk, a csodás szentendrei óvárosban. Ahogy mindig, most is ajánljuk és kérjük, hogy aki tud ne autóval, hanem inkább HÉV-vel jöjjön, ami csak pár száz méterre van a versenyközponttól.  A parkolás Szentendrén a legtöbb helyen fizetős. Azok akik az első két rajthoz érkeznek, a térképen látható három parkolóban még jó eséllyel találjanak helyet, a többieket kérjük, hogy csak szabályos helyeken parkoljanak!

terkép.png

Rajtszámátvétel:  Erre vasárnap reggel 7:30-tól a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban (2000 Szentendre, Rákóczi F. u. 6. GPS szélesség 47.668006 hosszúság 19.073875) van lehetőség, és csak egy fényképes igazolványra lesz szükségetek, nem kell semmilyen visszaigazolást hoznotok. Mindenki csak a saját rajtszámát veheti fel.  Ha bizonytalanok vagytok abban, hogy érvényes-e a nevezésetek, a honlapon található rajtlistán tudjátok ellenőrizni. (Rajtlisták)
Helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség, az előnevezést legkésőbb november 5-én zárjuk, illetve amikor betelnek az összes futamok.

Öltözés/zuhany/ruhatár/wc:  Rajtszámátvétel után az iskolában is tudtok öltözni, majd verseny után zuhanyozni. A tornateremben ruhatár fog működni. A cuccaitokat kérjük, hogy táskában/zsákban/stb-ben adjátok le, ne magában 1-1 db pólót/kabátot.  A iskolai WC-ken kívül még a rajthoz közel mobil WC-k is lesznek, amiket ha szükséges akár futás közben is tudtok használni.
  

Rajt-cél terület:  A versenyközpont lent a Duna-korzón lesz, az iskolától 300 méterre (GPS szélesség 47.668754 hosszúság 19.078038), és ugyanitt közvetlen a célkapu/célterület mellett indul minden futam.  Innen északi irányba indultok, majd 500m után visszafordultok a Duna-korzóra. Mielőtt befutnátok a célba jobbra kanyarotok a Lázár cár térre és innen 2 illetve 4 kört tesztek meg, minden egyértelműen ki lesz jelölve, illetve segítők fognak irányítani titeket.
  

Időmérés: A korrekt méréshez fontos, hogy a rajtszámot elől, jól láthatóan a pólóra tegyétek (ne a nadrágra oldalt). A live.sportido.hu oldalon a célbaérés után azonnal meg tudjátok nézni a eredményeiteket, valamint már a rajt előtt is chekkolni a rajtszámaitokat.5 Km 9:00: Először két teljes kört kell lefutni, ahogy az a térképen is látható rózsaszín vonallal. Miután a második kört lefutottátok, még 1 km-t meg kell a tenni, aminek a végén nem futtok be az óvárosba, hanem egyenesen a célba. A két kört nektek kell számolni, mi chip méréssel ellenőrizzük a lefutott köröket.


10 Km 10:30 és 12:30: Először négy teljes kört kell lefutni, ahogy az a térképen is látható rózsaszín vonallal. Miután a negyedik kört lefutottátok, még 1 km-t meg kell a tenni, aminek a végén nem futtok be az óvárosba, hanem egyenesen a célba. A négy kört nektek kell számolni, mi chip méréssel ellenőrizzük a lefutott köröket.

A rajtszámok futamonként és abc sorrendben kerülnek elosztásra, így a számból is látszik, hogy ki melyik futamhoz tartozik. Kérjük, hogy mindenki csak abban a futamban induljon amelyikre nevezett!

A pálya könnyen futható, körönként 16 m szintemelkedés van csak, de van benne 200m macskakő, pár szűkebb rész és kanyar is. Emiatt a futók biztonság érdekében sem babakocsival, sem kutyával nem lehet indulni.

Ha bármilyen kérdés felmerül még bennetek, szívesen állunk rendelkezésetekre, de kérjük először olvassátok el a versenykiírást és szabályzatot a honlapon, szinte biztos, hogy benne találjatok a választ.


Jó futást mindenkinek!
Szeretettel várunk Titeket!

szentendre_ovaros.png
bottom of page