top of page

Panoráma Trail  2024.10.26. ÚTMUTATÓ

Program

2024. október 25. PÉNTEK

16:30 -18:00-ig Rajtszámátvétel         minden távra, a Boldogkő vára lovagtermében
 

2024. október 26. SZOMBAT

7:30 - 8.45-ig    Rajtszámátvétel       minden távra, a Boldogkő vár
a lovagtermében

8:00 - 8:50-ig Csomagleadás      egyéni 45 km futóknak, amit a célhoz - Füzér alsó várba - szállítunk

8:30   Rajt 45 km váltó  Boldogkő vára

9:00   Rajt 45 km egyéni  Boldogkő vára

11:30 - 12:15-ig Rajtszámátvétel 15 km távra   füzéri versenyközpontban

12:30   Rajt 15 km egyéni  füzéri versenyközpontból

12:30  Első 45 km futók célba érése  Füzér várába

13:00-tól Meleg étel   füzéri versenyközpontban

16:30-ig Utolsó befutó, szintidő lejár

17:00-tól Eredményhírdetés   füzéri versenyközpontban, Művház

17:30 Buszjárat  indul  vissza Boldogkőváraljára
3. Panoráma Trail - _rajtszamkiadas_sm.jpg

Érkezés:
Amint azt tudjátok, 2024-ban ismét szombati napon rendezzük a versenyt. Az új autópályán most már Encsig lehet jönni, várhatóan jóval korábban tudtok ideérni, mint az elmúlt években. A rajtszámaitokat már pénteken a rajthelyszínen, a Boldogő vár szolgáltató épületében 16:30-18:00-ig tudjátok átvenni. Így akár a Boldogkő vár környékén, vagy Telkibányán, vagy Füzér környékén van szállásotok, mindenképpen útba esik a rajtszámátvétel, amivel együtt a várbelépő karszalagokat is megkapjátok.

Rajtszámátvétel/ Rajtcsomag:
Tehát pénteken a Boldogkő vár előtti szolgáltató épületben 16:30 - 18:00 között, illetve szombaton reggel 7:30 - 8:30 között átvehetők a rajtszámok és rajtcsomagok minden távra, egyéni indulóknak és váltóknak egyaránt. Egy fényképes igazolványon kívül nincs szükség semmilyen visszaigazoló emailre vagy számlára. A nevezés érvényességét bármikor ellenőrizhetitek itt a honlapon a rajtlistán, 2-3 nappal a verseny előtt már a végleges, rajtszámokat is tartalmazó listát tesszük fel.
 

Csomagszállítás:
Az egyéni indulók a várbelépő karszalagok mellé kapnak  még egy zöld karszalagot is a rajtszámukkal ellátva. Ha szükségetek van csomagszállításra a rajttól a célig, akkor a zöld szalagot tegyétek fel a táskára és a rajt előtt adjátok le a furgonba. A táskákat majd a cél mögött, a frissítőpont meletti épületben tudjátok átvenni. Váltócsapatoknak ez a szolgáltatás nincs, hiszen úgyis saját autóval mennek és viszik a cuccokat is.
 

Időmérés:

Az időméréshez szükséges, hogy mindenki jól láthatóan, a mellkasán viselje a rajtszámot! A váltópontokon és a váraknál csak jól látható rajtszámokkal fogtok tudni belépni. Az eredmények a  www.panoramafutas.hu/live oldalon lesznek láthatók. 

 

Várbelépők:

A rajtcsomagban mindenki talál 3 db karszalagot, amik biztosítják az ingyenes belépést a 3 várba. Ezeket kérjük, hogy rögtön tegyétek fel, mert a versenyen a váron átfutáshoz és a célban a befutáshoz is szükség lesz rájuk.
 

Verseny utáni étkezés:

A rajtcsomaggal együtt mindenki megkapja a megrendelt étkezési jegyeket. Füzéren a versenyközpontban 13:00 - 17:00-ig van lehetőség a meleg étel elfogyasztására. Aki a nevezésnél nem kérte a melegételt,  még tólag is megteheti, de csak október 19-ig! Ehhez emailben kell nekünk jelezni a futó vagy csapat nevét illetve, hogy hány adag bablevesre vagy/és gulyáslevesre van még szükség. A díjat (3000,- /adag (leves, rétes, ital) a Proathlon Bt bankszámlájára - MBH Bank: 10300002-13276169-00014909 - kell átutalni, aminek legkésőbb október 19-én kell beérkeznie a számlára, hogy az ételrendelést véglegesíteni tudjuk. A verseny előtti utolsó héten már nem tudunk módosítani és a helyszínen sem lehet ételjegyeket  vásárolni.

ételjegy.jpg

Boldogkő vár parkolás:

Ha szombat reggel érkeztek a Boldogkő várhoz, akkor ne az aszfaltozott parkolóban parkoljatok, hanem az út melletti parkolóban állhattok meg, illetve a 100 m-rel arrébb lévő füves részen. Kora reggeltől lesz ott irányító személyzet, aki segíteni fog nektek a parkolásban!

Buszjárat:
Az eredményhírdetés után lehetőség van busszal vissza menni a rajthoz, a Boldogkő várhoz. Ez a lehetőség elsősorban azoknak a futóknak szól, akik csak a verseny napján érkeznek vagy a rajt környékén van szállásuk illetve nincs kísérőjük, aki a rajt után kocsival fel megy a célhoz Füzérre. Ezt a "menetrendet" már 2022 és 2023-ban kipróbáltunk és bevált. Régebben fordítva volt, korán reggeli buszjárattal lehetett menni a céltól a rajthoz. Azzal az volt a gond, hogy sok indulónak már reggel 5-kor kellett kocsival felmenni a célhoz és 3-ból 2-szer meghibásodott egy megrendelt busz, amit ugyan szerencsésen meg tudtunk oldani, de egy reggeli versenynél túl nagy rizikó, verseny után könnyebb rugalmasan kezelni egy ilyen helyzetet. 

 

Rajtok 45 km:

A Boldogkő vár  reggel 7:30-tól nyitva tart, rajtszámmal, karszalaggal be tudtok menni kicsit szétnézni.

A rajtvonal közvetlen a vár előtti téren lesz. Először a váltók rajtolnak 8:30-kor, utána pedig 9:00-kor az egyéni 45 km-es indulók.
 

utmutato boldogko nevezes.jpg

Rajt 15 kmr:

A rövid, 15 km távosok pedig Füzéren a versenyközpontból rajtolnak 12:30-kor. Ezt a számot alapvetően az egyéni 45 km-es indulók kísérőinek (is) terveztünk. Nekik a 9:00 órás rajt után bőven van idejük Füzérre menni, ott parkolni, 11:45-től rajtszámot felvenni és öltözni (a látogatóközpont alatti öltözőben). Mivel a 15 km-es útvonalnak az utolsó 6 km-re egyezik a 45 km utolsó 6 km-vel, még talán pont úgy is jön ki a lépés, hogy egy 45 km-es ismerőssel együtt tudjátok a végét lefutni.

 

utmutato 15 km.jpg

Füzéri vár:

Az alsó várkapu a célkapunk :) Itt történik az időmérés és itt megkapjátok a befutóérmet. A váltó futók az utolsó métereken várják be egymást, hogy együtt futhassanak be a célba, így lesz teljes a győzelem ;)

Az időmérés után még 20-30 méterre találjátok a frissítő sátort is, illetve ugyanitt, a pénztárépület hátsó ajtajában át tudjátok venni a rajtnál leadott csomagokat is (egyéni indulók). Frissítés és kis pihenés után javasoljuk, hogy másszatok még fel a lépcsőn a felső várba is, nézzetek le a felejthetetlen panorámára, készítsetek pár emlék fotót. 

utmutato fuzer var.jpg

Füzér versenyközpont:

Célbaérkezés, frissítés, rövid pihenés, és a felső várban körbenézés után még le kell sétálnotok 1 km-t a versenyközpontba (Művház, sátor, látogatóközpont). Itt a látogatóközpontban van zuhanyzási lehetőség. Aki melegételt rendelt, annak a sátorban szolgálják fel, az eredményhirdetést pedig a Művházban tartjuk. Gyertek mindannyian, ünnepeljük együtt a leggyorsabbakat és minden célbaérő győzelmét!

Judit szalag klein.jpg
Útvonal:
A teljes pályát végig kiszalagozzuk a verseny előtti napon, és lesz tesztfutó is a pályán, így elvileg nem lehet eltévedni, De terepen, erdőben leszünk, ezért kérünk , hogy Ti is egy kicsit készüljetek fel, nézzétek meg térképen az útvonalat, ha van rá mód töltsétek le az útvonalat az órára vagy telefonra, amik természetesen legyenek feltöltve indulás előtt, ne az erdő közepén merüljenek le. Egy egyszerű applikációval pl. gpx viewer bármikor meg tudjátok nézni, hogy éppen merre vagytok és merre kell menni.

A rajtszámon lesz a szintrajz, a túrista útvonal jele (piros, kék, zöld) és a település nevek amin áthaladtok, vészhelyzetre pedig a rendező telefonszáma.


Indulás előtt mindenképpen tanulmányozzátok át a 45 kmTÉRKÉPET, illetve a Track-et töltsétek le.

A 15 km táv
 útvonala könnyen követhető, szerintünk elég  1-2x ránézni a  15 km TÉRKÉPRE, hogy nagyjából képben legyetek azzal, hogy merre fogtok futni. ( track letöltés )

 
rajtszam.jpg
onkentes1.jpg

Szintidők:

Az egész távra, azaz a 45 km-re a szintidő 7:30:00 óra, tehát a váltótagoknak 16:00-ig, az egyéni futóknak délután 16:30-ig kell célba érniük.

Ehhez a frissítőpontoknál meghatároztunk részidőket, amiket be kell tartani. Szintidő lejárta után a frissítőpont bezár, már nem lehet folytatni a versenyt!
 

 

A 9:00 órás rajttól számolva:

Mogyoróska 10 km: 1:30:00 (10:30 óra)

Regéc 16 km: 2:45:00 (11:45 óra)

Telkibánya 29 km: 5:00:00 (14:00 óra)

Hollóháza 39 km: 6:00:00 (15:00 óra)
 

Senki ne aggódjon, a eddigi versenyeken még mindenkinek sikerült teljesítenie a szintidőket, most is így lesz :)

 

Frissítőpontok:

A pálya adottsága, azaz megközelíthetősége miatt összesen 4 helyen tudunk frissítőállomást üzemelni. Ezért kérjük minden futótól, hogy vigyen magával legalább egy fél liter folyadékot (esetleg gélt, szeletet, kaját is).

Kulacsokat, camelbaget, stb. a frissítőpontokon újra tudjátok tölteni.
 

Lesz ott víz, iso, banán, alma, keksz, ropi, mazsola, Milka, szőlőcukor, az utolsó frissitőponton Hollóházán Cola is.

 

A frissítőpontokon lesz elég kaja, de kérjük, hogy a kisérők, nem futó váltótagok ne használják a frissítőpontokat svédasztalos ebédre :) Hosszú nap lesz mindenki számára, a közértek jó eséllyel délután zárva lesznek, tehát a kísérők gondoskodjanak előre a napi ételről/ebédről.
 

Szeretnénk, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, ezért akinek van, használjon saját poharat. A vizet ballonból adjuk, de mindenestere lesznek papír poharak is az asztalon.

 

Kérjük, hogy ne dobjatok el semmilyen csomagolóanyagot az erdőben, vigyetek magatokkal mindent a következő frissítőpontig.

utmutato boldogko nevezes.jpg
Útvonalleírás:
A Boldogkő várból indulva az első kilométereket egy széles, murvás, jól futható úton teszitek meg (ezt nemrég újították fel),
utána több patak átkeléssel, vadregényes erdőn keresztül értek az első frissítőhöz Mogyoróskán. Innen combos emelkedő vezet fel a Regéci várhoz. (A vár pénztári épületében WC-t találtok, ha esetleg szükség lenne rá)
Az alábbi képen látható "1"-es ponttól nagyon meredek fölfelé futás következik a "2"-es pontig - kb. 100 m -, ahol JOBBRA kell futni a várhoz.
Miután egy kört futottatok a várban - "3"-as pont és vissza jöttök a "2"es ponthoz, EGYENESEN kell tovább futni, megkerülni a várdombot - "4"-es pont. 
utmutato regéci var.jpg
Regéc 1. váltás:
Az első váltópont Regéc településen van a frissítőállomás mellett, autóval a Boldogkő vártól kényelmesen 30 perc alatt oda lehet érni, de parkolásra, készülődéshez is számoljatok időt.

Regécen a váltótagoknak nincs külön parkoló, az útszélen állhattok meg, úgy, hogy ne akadályozzatok senkit.

Ha az első csapattag nem csúcsdöntésre siet, akkor a látogatóközpontban (150m-re vissza a váltóponttól) van büfé, WC, és kávét is főznek :)

Szintidő: 2:45(a frissítőpont 11:45-kor bezár)

A váltópontot a frissítőpont után egy Panorámafutás zászló jelzi!.


Váltás után viszont ne túl sok időt töltsetek ott, mivel Telkibánya csak 13 km futva, kocsival viszont 40 percre kell számítani.  

 

Telkibánya 2. váltás:

Telkibánya központjában ismét van egy frissítőpont, egyben a második váltópont is. Mindenki fusson a Panorámafutás zászlóhoz, ott történik az időmérés és a váltás.

A frissítőponttal szemben található WC a futók, váltótagok számára. A parkolással itt is legyetek körültekintők! A váltópont utáni "Nagy utcán" csak a jobb szélen álljatok meg, a bal oldalt hagyjátok üresen. Ennek az az oka, hogy itt neha 1-1 nagyobb traktor is szokot előfordulni, aminek egy kicsit szélesebb sávra van szüksége. 
 

A váltópontot a frissítőpont előtt egy Panorámafutás zászló jelzi!.

 

Szintidő: 5:00 óra (A frissítő és mérőpont 14:00 órakor bezár)

utmutato telkibánya.jpg
Hollóháza
Itt található a futóknak az utolsó frissítőállomás, és van egy pár száz méteres szakasz, amikor egy főúton kell futni. Figyeljetek a forgalomra annak ellenére, hogy nem nagyon szoktak arra járni, most a kísérők biztos megnövelik a forgalmat.
Szintidő: 6:00 óra (A frissítő és mérőpont 15:00 bezár)
Ezen a ponton a 15 km futók csatlakoznak hozzátok, az utolsó 6 km-en azonos a pálya
utmutato holloháza.jpg
Cél a Füzéri várban!
A váltótagokat és az egyéni futók kísérőit kérjük, hogy a településen parkoljanak. A várakat általában olyan magas hegyekre építették, hogy nehezen lehessen megközelíteni, bár ettől lesz a jó kilátás. Füzéren a település és a vár között kb. 1 km a távolság. Félúton van egy parkoló, de nem túl nagy, fizetős és a nem futóversenyhez érkező látogatók is oda mennek. Lent a településen kérjük csak olyan helyre álljátok, ahol nem akadályoztok senkit - A versenyközpont és Művház-látogatóközpont közötti helyek a rendezőknek vannak fentartva.
 

Befutó
Miután befuttok a várkapuba, és megkaptátok a befutóérmet, még pár métert sétáltok tovább  a frissítő sátorig. Egy kis pihenés után javasoljuk, hogy másszatok még fel a lépcsőn a felső várba, hiszen a panorámát nem szabad kihagyni, emlék képeket érdemes ott is készíteni, a látvány páratlan.

Váltótagok
Mindenképpen várjátok a befutó embereteket az alsó vár kapuja előtt, és együtt tegyétek meg az utolsó métereket. Fontos, hogy nálatok legyenek még a rajtszámotok és a karszalag, mert csak ezzel tudtok befutni a várba! Javasoljuk, hogy  vigyetek a harmadik futónak valami meleg ruhát fel a várhoz.
Az egyéni indulók a rajtnál leadott csomagokat az alsó várban tudják felvenni, ahol a cél frissítőállomás is lesz.

 
utmutato cel.jpg
Zuhany / Meleg étel / Eredményhírdetés
Befutó, fotó, panoráma és első frissítés után, lent a látogatóközpontban tudtok zuhanyozni, majd a sátorban 13:00-tól meleg étellel várunk Titeket, 17:00-tól pedig eredményhírdetés a Művházban!

 
utmutato fuzer.jpg
Ha ezt a hosszú leírást végigolvastad és értelmezted, akkor verseny közben mentálisan már nem lesz gond ;) 
Mindenkinek jó felkészülést kívánunk! Várunk Titeket a rajtnál!


 
bottom of page